2010-12-21 16:10:25• hírek • Szatmár.ro

Karácsonyváró Óváriban és Tasnádon

Ünnepséget és karácsonyváró foglalkozásokat rendeztek Óváriban és Tasnádon.

Óváriban a 2010-es tanév egyik legmeghatóbb iskolai eseménye a karácsonyi ünnepség, ahol idén a „kisiskola" román és magyar tagozatos diákjai köszöntőjükben kihangsúlyozták, hogy „lelkünk szimbolikus karácsonyfájának csúcsán a betlehemi csillag ragyogjon, s a karácsonyfa alá ne csak az ajándékokat helyezzük el, hanem szívünk szétáradó szeretetét is!" .
A számos énekes-zenés produkció mellett a tanulók versekkel, színdarabokkal kedveskedtek a kultúrotthonban összegyűlt népes közönségnek. A rendezvény végén kiosztásra kerültek a helyi tanács által biztosított karácsonyi csomagok.

A tasnádi líceumban már hagyománnyá vált a karácsonyváró készülődés, adventi koszorúk, karácsonyi díszek készítése.
 Ebben az évben ez a rendezvény kiszélesedett, sor került egy osztályok közötti versenyre, a legszebben feldíszített osztály címért. A versenyt a diákok tanácsa kezdeményezte, a zsűriben tanárok és diákok vettek részt. Díjakat osztottak eredetiség, kreativitás kategóriákban.
A vakáció előtti tanítási napon ünnepi műsorral, szavalatokkal, kórusművekkel köszöntötték a diákok a karácsonyt és új esztendei jókívánságokkal kezdték meg a téli vakációt.

Karácsonyi előadás Tasnádon
Karácsonyi előadás Tasnádon


Előadás Óváriban
Előadás Óváriban


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: